Σάββατο 3 Μαΐου 2008

3ο Μήνυμα - Έρευνα και συζήτηση

Στις μέρες μας η εξάπλωση των κινητών τηλεφώνων έχει πάρει διαστάσεις που ίσως ούτε αυτοί που έριξαν τα κινητά τηλέφωνα στην αγορά πριν 15 περίπου χρόνια φαντάζονταν.

-Ψάξτε στο internet ή / και σε όποια άλλη πηγή θεωρείτε σκόπιμο (περιοδικά, εφημερίδες κλπ) και συγκεντρώστε στοιχεία σχετικά με:
α) Ποια είναι η αναλογία κινητών τηλεφώνων - κατοίκων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
β) Πώς κατανέμονται τα κινητά τηλέφωνα κατά ηλικία χρηστών;
γ) Συντάξετε και κυκλοφορήστε ένα ερωτηματολόγιο μεταξύ των μαθητών του σχολείου μας και των γονέων τους, σχετικά με το χρόνο που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο και τις επιλογές / δυνατότητες (τηλεφωνήματα, μηνύματα, κάμερα, internet κλπ) που χρησιμοποιούν.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι που ισχυρίζονται ότι ο άνθρωπος τείνει να γίνει εξάρτημα του κινητού του, αντίθετα από ότι θα περίμενε κανείς.

-Γράψτε σε μία περίπου σελίδα την άποψή σας σχετικά με την πιο πάνω τοποθέτηση.

Όπως πάντα, ανεβάζουμε τις εργασίες μας, τις σχολιάζουμε και καταλήγουμε σε σύνθεση των απόψεων όπου αυτό είναι πρόσφορο.
Καλή δουλιά, την επόμενη βδομάδα θα τα πουμε πάλι

5 σχόλια:

mika είπε...

εξαρτάται από τη χρήση πάντα...πχ μπορεί κι ένα αυτοκίνητο να γίνει όπλο

ΓΧ είπε...

Σε μερικά χρόνια μάθημα θα κάνουν στα σχολεία τα κινητά στα κινητά.

evizvl είπε...

τα τελευταία χρόνια το κινητό τηλέφωνο θεωρείται απαραίτητο για κάθε άνθρωπο της σύγχρονης κοινωνίας και μέσω αυτού και με τη βοήθεια του ιντερνετ διαχειρίζεται πολλά θέματα καθημερινότητας και εργασίας.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
givul είπε...

Δυστυχώς η αλόγιστη χρήση του κινητού προκαλεί πολλά προβλήματα ειδικά στα παιδιά και επίσης στα σχολεία τα κινητά είναι μάστιγα.

Γ.Β